E-mailAfdrukkenExport ICS

WalvisJong 2+

Evenement

Titel:
WalvisJong 2+
Wanneer:
zo, 24. March 2019, 11:30 h
Locatie:
Het Nationale Theater Den Haag - Den Haag, Zuid-Holland
Categorie:
Kindertheater
Gemaakt door:
Super User

Omschrijving

WalvisJong 2+

Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug...

Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een meisje en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen...

Walvisjong is gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2.

Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De kleine walvis' van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.

Over Simone de Jong

Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen.

Voor kinderen maakte ze Eiland, Kluizelaar en WalvisJong. Onlangs regisseerde ze Kras bij Alle hoeken van de kamermuziek.

Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij' is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek 'Het geheim van meneer Hartjes' (Clavis, 8+).

Voor volwassenen schreef  ze o.m. het Fluisterconcert en Vlucht (Pé Okx). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.

Contact informatie

Naam:
Boekingsbureau Vanaf2
Telefoon:
+31 20 636 68 60


Locatie

Locatie:
Het Nationale Theater Den Haag - Website
Straat:
Korte Voorhout 3
Postcode:
2511 CW
Plaats:
Den Haag
Provincie:
Zuid-Holland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Routekaart

Winkelbeter facebook evenementen

Winkelbeter op Facebook