Magazine

In België kennen ze het verschijnsel Babytheek in Nederland nog niet!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort van bibliotheek voor spullen die ouders nodig hebben voor een baby of die ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.

Een Babytheek maakt kwalitatieve babyspullen toegankelijk door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de Babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen lenen en gebruiken om vervolgens weer terug te geven zodra ze niet meer nodig zijn. De Babytheek streeft naar leefbare, duurzame en sociale buurten.

Bij een babytheek krijg je toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt(zoals een babybadje, een verkleinkussen, een maxicosy, een borstvoedingskussen, een babybadje, een wipstoeltje,een buggy, …)
Ze bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
Ze verkleinen de afvalberg. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid of verdwijnen naar zolder maar krijgen een nieuw leven.
Ze bieden een oplossing voor mensen die klein wonen. Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug naar de Babytheek.
Ze brengen jonge gezinnen in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit. Het ondersteunt het delen van goederen van jongs af aan.
Het is goed voor je portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.
Ook creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders.

De agenda is uitgeschakeld!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

opgeschortOmdat de doorgang van veel evenementen onzeker is en omdat veel evenementen door de Coronacrisis zijn afgelast is de agenda voorlopig afgesloten. Het is natuurlijk de bedoeling deze na deze crisis weer op te pakken. Nu is nog niet te overzien wanneer dit zal zijn. Tot die tijd veel sterkte en hou je aan de richtlijnen!

RSS link Voormijnkind-agenda

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze rss-feed-Links kun je gebruiken om de Voormijnkind-agenda op je eigen site te zetten:

Algemeen:

http://www.voormijnkind.nl/?format=feed&type=rss

Kinderkleding ruilen

http://www.voormijnkind.nl/agenda/category/6-kinderkleding-ruilen?format=feed&type=rss

Kindertheater:

http://www.voormijnkind.nl/component/jem/category/3-kindertheater/?format=feed&type=rss

Speelgoed en kledingbeurzen

http://www.voormijnkind.nl/component/jem/category/8-speelgoed-en-kinderkledingbeurs/?format=feed&type=rss

 

Vol energie en enthousiasme gaan we de zonnestralen tegemoet.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Verblijf met je gezin | Stayokay

De 'koelste' plekken deze zomer bijStayokay!

Vol energie en enthousiasme gaan we de zonnestralen tegemoet. Kaap de kust en bouw de gaafste zandkastelen, ga op jacht in het bos om de "koelste" plek te vinden of ga op pad in de stad en snuif de cultuur op. Stayokay biedt de meest uiteenlopende locaties voor een paar dagen weg. Wat je allemaal kunt doen? De keuze is aan jou, maar Stayokay helpt je graag op weg!

In bijzondere gebouwen én op de mooiste plekjes in Nederland, daar vind je de Stayokay familiehostels. Ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft. Zeilen op de Friese meren, op safari in de Biesbosch of zeehondjes spotten op de Wadden, het kan allemaal! Geniet samen van een bijzondere tijd en laat je verrassen.

Kies een toffe locatie en boek daarna een familiekamer met eigen douche en toilet. In de ochtend  begint je de dag goed met een uitgebreid en verantwoord ontbijt. Kom je met een groot gezin/ grote familie, geen enkel probleem. Er zijn 2-, 4,- 6- en soms ook 8-persoonskamers beschikbaar. Dus ook met veel kids slaap je gezellig op 1 kamer.  

Waarom naar Stayokay?

 • Familiekamers t/m 8 personen
 • Douche en toilet op de kamer
 • Persoonlijk en kleinschalig
 • Altijd gelegen in prachtige omgeving
 • Inclusief uitgebreid ontbijt
 • Kids 50% korting op maaltijden
 • De leukste kinderactiviteiten
 • Naar Stayokay

Ouders Natuurlijk Beurs | Voorverkoop voorjaars-editie van start!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Ouders Natuurlijk Beurs
Logo On Beurs

9 juni 2018

Een heerlijke dag voor het hele gezin! Lekker shoppen en nieuwe producten ontdekken, interessante lezingen & workshops volgen en leuke activiteiten voor kinderen.
 

Programma

10.00 
Opening

10.00 - 19.00 
Beursvloer met stands
Dagvullend programma met lezingen en workshops

19.00 
Sluiting

Voorverkoop start 20.00 uur

Over minder dan 15 minuten start de voorverkoop voor de voorjaars-editie die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 9 juni 2018. En we starten met een leuke actie! De eerste 100 entreekaarten gaan weg voor slechts € 8,00 per stuk. Kinderen hebben zoals altijd gratis entree.

Zorg dat je er klaar voor zit. Het kan druk worden en het systeem telt automatisch de eerste 100, dus lukt bestellen niet meteen, blijf het proberen, we kunnen achteraf helaas niets meer voor je doen. Ook na de eerste 100 kaarten kun je uiteraard gewoon nog bestellen, maar dan kosten ze € 10,-.

Bestellen kan via de volgende link: 
https://oudersnatuurlijk.nl/beurs/9-juni-2018/

 

Taartrovers Film Festival in #Denbosch | #Breda | #Eindhoven | #utrecht | #DenHaag | #Bussum |#Maastricht | #Groningen | #Deventer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Taartrovers Film Festival
 
Kom prachtige films bekijken, duik in je eigen boek in de Speeltuin van de verbeelding, en dompel je samen met ons onder in het festivalthema 'Lettersoep & Prentenkoek'. Geniet van de mooie films, de inspirerende illustraties en de materialen van het boek. 
Kom bijvoorbeeld kijken naar de film 'Rita en Krokodil', gebaseerd op illustraties van de Zweedse Siri Melchior. Rita is een klein vastberaden meisje met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Liefdevolle, kleurrijke animaties die tot de verbeelding van iedere bezoeker spreken.
Op 2 januari start het festival met een feestelijk openingsbal. Iedereen komt verkleed als zijn of haar lievelingspersonage. Samen met andere kinderboekenpersonages smullen we van prentenkoekjes en dansen we op muzikale verhalen. Als toetje serveren we de ingrediënten om smakelijke gedichten van te maken. Dat wordt smullen! 
Tijdens het openingsbal kun je onze 'Papier & Inkt Fanfare' bekijken. Dit programma eert de eindeloze vormen die inkt kan aannemen, de figuren die gemaakt kunnen worden van papier en de verhalen die daarmee tot leven gewekt worden. Deze verzameling Noorse, Duitse en Nederlandse films is een beeldende ballade aan de kracht van fantasie.

Speeltuin van de verbeelding

Met een filmkaartje kun je niet alleen naar de film, maar ook naar de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Daar staan interactieve, prikkelende installaties die uitnodigen om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. 

Er zijn filmstudiootjes met een landschap van pop-upboeken om animatiefilms te maken, schrijfveren met de geuren uit beroemde kinderboeken en het huisje van Lotta uit de Kabaalstraat om in te spelen zodat je letterlijk in haar verhaal kunt kruipen. Ook is er een drukkerij waarbij je met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kunt maken.

Taartrovers op tournee!

Kun je niet in de kerstvakantie? Geen zorgen, we reizen vier maanden lang door het land!
 • Den Bosch, Verkadefabriek, 2 t/m 7 januari

 • Utrecht, TivoliVredenburg, 13 & 14 januari

 • Den Haag, Filmhuis Den Haag, 3 & 4 februari

 • Bussum, Filmhuis Bussum, 10 & 11 februari

 • Breda, Chassé Theater, 16 t/m 18 februari

 • Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart

 • Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart

 • Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart

 • Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart

 • Groningen, Groninger Forum, 30 maart t/m 2 april

Neem een kijkje op onze website voor het volledige programma en meer informatie. We hopen je gauw te kunnen verwelkomen bij Taartrovers Film Festival!

Lieve groetjes,
De Taartrovers
 
 


 

Kwebbelskinderboeken.nl, dé kinderboekenclub

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Kwebbelskinderboeken.nl, dé kinderboekenclub stelt iedere maand de leukste leespakketten samen voor kinderen van nul tot twaalf jaar. De kinderboeken worden met veel zorg uitgezocht. Lezen is namelijk leuk en het leesplezier van kinderen wordt zo nog leuker! Dus iedere keer als de postbode zo’n mooi en leuk pakket brengt, is het feest thuis! Daar zal ieder kind naar uitkijken.

Ieder pakket bestaat uit zowel educatieve als creatieve boeken van bekende merken. Verder zijn de boeken zowel geschikt voor voorlezen als individueel lezen.

Naarkinderboekenclub Kwebbels

Wij zijn in de ban van de wilde dieren & dol op natuur…

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Klik op 'Afbeeldingen weergeven' om de afbeeldingen te tonden.
Wij zijn in de ban van de wilde dieren & dol op natuur…
...en met deze 9 leuke dieren- en natuurtips raken jullie dat vast ook!
Veel plezier!
Beleef de dinotijd in Naturalis!
Kom naar T. rex in Town in Naturalis en sta oog in oog met dé beroemde T. rex Trix! Naast Trix zijn er geweldige dino-dingen te beleven. Bewegende dino's (net echt!), een dinolab, spuit digitaal je eigen graffiti-dino en fiets jij sneller dan Trix (of word je opgegeten)? WROAAAH!
Tip: tickets zijn alleen online te koop.
Ontdek het Plaswijckpark
De vernieuwde Dierenwijck in Plaswijckpark Rotterdam is zó tof! Stap in het verblijf van de herten, bekijk het otterbassin, bezoek het boerenplein en de kinderboerderij mét kraamkamer en ontdek de avonturenbeek!  
Beestenboel in Rijksmuseum
Kom met je familie deze vakantie naar het Rijksmuseum, want het wordt echt een beestenboel! Freek Vonk leidt je in een audiotoer rond langs de dieren van Frans Post. Teken ze in de Teekentour of doe een van de andere gave activiteiten!
Wauw Wilde Buiten Dagen!
Deze herfstvakantie organiseert OERRR van Natuurmonumenten in 10 regio's de gratis ING Wilde Buiten Dagen. Kun je met je Boswachterspaspoort op pad om Vuurmeester of Bladspeurder te worden. En een XXLdag in de Kaapse Bossen!
Ouwehands Dierenpark
Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling, bespied de beren in Expeditie Berenbos, bewonder de unieke nevelpanters en ga op avontuur in Gorilla Adventure en RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle!
De Natuur is een Feest
Hou je van buiten spelen, bomen klimmen en beestjes zoeken? Dan ben je ook dol op Natuur is een Feest! Die organiseren door het hele land stoere en avontuurlijke kinderfeestjes en uitjes voor BSO's en voor scholen.
WNF-Rangerclub (6-12 jaar)
De grootste wilde dierenclub ter wereld voor kids! Help jij ook mee aan de bescherming van wilde dieren, zoals de olifant en de orang-oetan? Word lid, ontvang 10x de TamTam én krijg korting op ruim 50 dieren- en attractieparken.
Stokstaartjes in 't Zuiden
In Zuid-Limburg gebeurt iets bijzonders. Je ontdekt in Kerkrade namelijk hét Geheim van het Zuiden: stokstaartjes! Met een combiticket zie je ze nu in 3D in het National Geographic Theater en in levenden lijve in dierentuin GaiaZOO!
Word paddenstoelexpert!
In oktober kun je samen met IVN beleven hoe leuk en bijzonder paddenstoelen zijn. Zelf ervaren en beleven is waar het om draait bij alle activiteiten! Kom samen met je (klein)kinderen speuren naar paddenstoelen!
Volg Kidsproof.nl

Subcategorieën

Winkelbeter facebook evenementen

Winkelbeter op Facebook