Magazine

Nieuw op VoorMijnKind.nl een discussieforum over ouderschap

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nieuw op VoorMijnKind.nl een discussieforum over ouderschap, opvoeding en al dat andere wat bij het (aanstaande) ouderschap hoort.
Registreer jezelf bij VoorMijnKind.nl, na goedkeuring kun je volop meedoen, je kunt dan ook je eigen blog starten, advertenties plaatsen bij de rubrieksadvertenties en evenementen opgeven voor de agenda

Naar het registratieformulier

Login om te antwoorden

kabouterpaden

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

kabouterpadEen kabouterpad maakt een wandeling door het bos met kleine kinderen tot een ware beleving. Het is spannend en uitdagend. Het is een soort speurtocht in het bos van kabouter naar kabouter. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden. Op tal van plaatsen zijn kabouterwandelingen uitgezet. Door heel het land zijn verschillende kabouterpaden:

 

Kabouterpaden in Groningen


Kolham:
Kabouterpad Roegwold
De route van kabouterpad Roegwold in Kolham is 1,5 kilometer lang en kost €5 per kind (tot 12 jaar). Je krijgt een knapzak en een kabouterboek mee, die na afloop terug moeten worden gebracht. De borg is €15
Leeftijd: 3-6 jaar
Het pad is 1,5 km lang
Locatie: Buitensportbedrijf Ecomotion, Hoofdweg 137 te Kolham

Steendam:
Kabouterpad Steendam
In het Steendamsterbos vind je het kabouterpad Steendam. Het pad is 2,3 kilometer lang, maar er is ook een route van 1 kilometer Naast de website is er ook een Facebookpagina waar meer informatie te vinden is over dit kabouterpad.
Leeftijd: kinderen en volwassenen
Locatie: Damsterweg 20 te Steendam. De start van het pad vind je schuin tegenover het Podiumcafé Peter en Leni, aan de overkant van het afwateringskanaal.

Lauwersoog:
Kabouterpad Lauwersmeer
Met een puntmuts op het hoofd en rood geschminkte wangen kun je een route van 500 tot 1500 meter lopen op het kabouterpad Lauwersmeer in Lauwersoog. De puntmuts mag na afloop mee naar huis, de knapzak en het kabouterboek moeten retour. Kosten: €5 per kind (t/m 12 jaar).
Leeftijd: 3-6 jaar
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1 te Lauwersoog

Sellingen:
Kabouterpad Sellingen
Het kabouterpad in Sellingen is op dit moment alleen voor groepen te bewandelen. Daarvoor dient een afspraak met de boswachter te worden gemaakt. Het pad is 1,3 km lang en de kosten bedragen €1 per kind (zonder consumpties). Knapzakken en kabouterboek dienen na afloop te worden geretourneerd.
Leeftijd: 3-6 jaar
Tijdsduur: niet vermeld, route is 1,3 km
Locatie: De Noordmee, Dennenweg 1a te Sellingen

Kornhorn:
Kabouterpad Curringherveld
Het kabouterpad in Kornhorn ligt in natuurgebied Curringherveld en kunnen van maandag tot en met zaterdag gereserveerd worden. Dat is mogelijk voor €1,50 per persoon, waarbij je geplastificeerde opdrachtkaarten, een handleiding met plattegrond en een kistje met de benodigde materialen meekrijgt. Het kabouterpad loopt langs 13 opdrachten waarbij de hulp van een ouder per groepje kinderen wordt aangeraden. Na afloop is het mogelijk om gebruik te maken van de vuurplaats om broodjes te bakken. Meer informatie staat in deze folder.
Leeftijd: ‘voor de jongsten’
Tijdsduur: niet vermeld
Locatie: Provincialeweg 27 te Kornhorn. De ingang van dit pad ligt naast Auto Quick, tegenover garage Kruizinga en gaat in zuidelijke richting.

Lees meer: kabouterpaden

Login om te antwoorden

Natuurspeeltuinen

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

natuurspeeltuinenLekker vies worden, heerlijk rouwdouwen in de natuur, wie wil dat nu niet? Er zijn tal van natuurspeeltuinen; geen schommels, glijbanen of wipkippen maar speelelementen van natuurlijke materialen of rioolbuizen om doorheen te kruipen. Klimmen in bomen, spelen in modderpoelen / spelen met water of hutten bouwen. Het kan hier allemaal! Je vindt de natuurspeeltuin in het bos, in de polder of er zijn zelfs zogenaamde belevenisboerderijen. Een deel zal verscholen liggen in de natuur, en is dus geen toilet aanwezig bij andere vindt je een brasserie of zelfs een pannenkoekenhuis om na het spelen even lekker te eten. Zorg er wel voor dat je schone kleding mee neemt; want kinderen kunnen flink vies worden!
Wat kun je allemaal aantreffen in een natuurspeeltuin? Een trekpontje of een half gezonken schip, soms is er ook een blotevoetenpad, knuppelpaden en touwbruggen. Klim in de boomhut of neem een kijkje in een echte ondergrondse hut. Er zijn ook natuurspeeltuinen waar je een schat moet zoeken.

De natuur is heerlijk om door te wandelen of fietsen. Bossen, zandverstuivingen en heidevelden, maar in deze natuur vind je ook natuurspeelbossen, natuurspeelplaatsen midden in de natuur, zoals

Provincie Gelderland

Arnhem:

Natuurlijke speelplaats Wentholtpark
In het Wentholtpark in Lichtenvoorde is een speciale plek gecreëerd waar kinderen kunnen spelen, leren en bewegen. Touwbruggen, knuppelpaden en obstakels zorgen voor een leuke uitdaging. Struin langs het water, klim naar de top van de uitkijktoren en cross over het fietscrossbaantje. superspannend toch?

Naar Wentholtpark in Lichtenvoorde

 

Speelbos Schuytgraaf
Dichtbij de stad Arnhem, maar toch midden in de natuur,Ga op zoek naar de beste takken en bouw je eigen hut of ga lekker kliederen met het water. Neem je de brug of slinger je toch liever aan een touw naar de overkant? Er is keuze genoeg! Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen, Parkeren kunnen je ouders bij De Buitenplaats in Arnhem maar het is natuurlijk beter om op de fies te komen. Je kunt ze huen op het station in Arnhem, het gratis speelbos is gratis toegangkelijk.

Naar Speelbos De Schuytgraaf 

 

Ermelo :

Het Indianendorp

Het Indianendorp ligt midden in de Ermelose bossen Je kunt er spelend de natuur ontdekken in de speelweide of gewoon in het bos! Wiebelend over de houten speelbrug kom je over de greppel die midden in het Indianenbos ligt. Ook dit speelbos is gratis toegankelijk en er zijn voldoende picknicktafels aanwezig vanaf waar de kinderen in de gaten gehouden kunnen worden.

Naar Indianendorp

Putten:

Speelbos Landgoed Schovenhorst
Speelbos Landgoed Schovenhorst is een bos speciaal ingericht voor kinderen, kinderen zijn hier de baas! Bouw zandkastelen in de grote zandbak, speel verstoppertje in het bos of neem een kijkje in het bostheater. Het speelbos is in de weekenden en vakanties vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. En als je dan toch op het Landgoed Schovenhorst bent, neem dan eens een kijkje in de Bostoren en geniet van het uitzicht!

Tooropstraat 10
6901 DG Zevenaar
0316-247911
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speel- en Oogstbos Lobith
Naast klimmen in de bomen, hutten bouwen in de bossen en varen met het vlot kun je in het Speel- en Oogstbos bij Lobith ook zelf fruit plukken! In het naastgelegen Oogstbos vind je namelijk, afhankelijk van de seizoenen, appels, peren, kersen, hazelnoten en bramen. Verser kan het niet! Je vindt het bos net buiten Lobith aan de Batavenweg. honden moet je thuislaten, die zijn hier niet toegestaan.

Naar Speelbos Landgoed Schovenhorst 

Groesbeek:

Avonturenbos Stekkenberg
Kom spelen en klimmen in Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek. Klim in de boomhut of neem een kijkje in een echte ondergrondse hut. Ook ligt er in dit bos ergens een schat verstopt! Kunnen jullie ‘m vinden tijdens een spannende speurtocht? Het bos is geschikt voor jong en oud met afzonderlijk ingerichte delen voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Tussen zonsopgang en zonsondergang is het avonturenbos gratis te bezoeken. Zoek een parkeerplek in de wijk Stekkenburg-west in Groesbeek en je vindt de ingang van het bos op de hoek van de Koekeleklef.

Naar Avonturenbos Stekkenberg 

Vuren:

Speelbos de Kleine Waterlinie
In het Lingebos Hier kun je met een vlot varen vlot naar het fort, daar kun je dwalen in het doolhof of je eigen veldslag naspelen op het toernooiveld enals je goed kijkt vind je er zelfs kanonnen en soldaten… Een speelbos voor stoere kinderen! Het speelbos vindt je in het Lingebos en je mag er gratis in.


Provincie Flevoland

Almere:
Speelbos Zuiderzee

Een Speelbos van Staatsbosbeheer. Ontdek de waterwereld! Het speelbos bestaat uit vier speelplekken. Op de waterspeelplek kun je kliederen met water. Er zijn eilandjes, een trekpontje en een half gezonken schip. Op de zandspeelplek klauter je over een half verzonken huisje. En zie je de vis die nog net met zijn kop boven het zand uitkomt? Dit is de natuuronderzoekplek, hier kun je bij de poel naar dieren speuren. Uitgespeeld? Dan is het lekker uitrusten en wat eten op de picknickplek.

Voor scholen
Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Kom naar Speelbos Zuiderzee!

Gebied:Stadsbossen Almere

Contact:
Staatsbosbeheer Stadsbossen Almere T 036-5384416 (dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur)

Praktisch:Speelbos Zuiderzee ligt naast Buitencentrum Almeerderhout. Ben je niet goed ter been? Kronkelende paadjes tussen de speelplekken zijn deels verhard. Ook jij kunt dus bij alle plekken komen. Honden niet toegestaan.

Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere

Zuiderzee speelbos in Almere

Lelystad

Het Belevenissenbos ligt vlak bij Lelystad aan de noordzijde van het Zuigerplasbos. Het is een groot, avontuurlijk en leerzame speelbos voor kinderen van de leeftijd 6 tot 16 jaar. Het bos is
- 40 hectare `natuurlijk spelen´,
- natuurlijke omgeving met bos, weide en water;
- midden in leefgebied van bevers, reeën, ijsvogels, roofvogels, spechten en paarden;
- talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen;
- vervlochten met educatieve thema´s op gebied van natuur, sport&beweging, kunst.

HET BELEVENISSENBOS
Veldweg 98
8231 SB Lelystad
Andre Rijsdorp, 06-13320307
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.belevenissenbos.nl

 

 

Provincie Noord Brabant

Megen:

Natuurspeeltuin Megen

In Megen wordt volop gebruik gemaakt van de nieuwe natuurspeeltuin. Het is nog niet helemaal af en volgroeid maar kinderen spelen en beleven er met elkaar allerlei avonturen. Wat leuk om te weten en te leren dat Megen vroeger ook echt een Graafschap was! Spelenderwijs leren ze over de werking van het water, de geschiedenis van Megen en de natuur. Hun ouders en grootouders genieten van hun (klein)kinderen en bespreken de laatste nieuwtjes uit Megen en omgeving. Tussendoor blijven ze in beweging. En ja, natuurlijk is er ook een ouder die gezellig een kan koffie mee heeft genomen. Oh en kijk, daar komen nog twee kinderen aan. Ze hebben een hoop plezier op de bewegingsroute.

GRATIS, elke dag te bezoeken van 8u tm 20u.

Website nattuurspeeltuin megen

Login om te antwoorden

een bibliotheek is voor boeken, een speelotheek voor speelgoed

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. De speelmaterialen stimuleren o.a. samenspel, creativiteit en probleem oplossend vermogen. Goed speelgoed is duur kinderen ontwikkelen zich snel, waarmee hun behoefte aan speelgoed snel meeontwikkeld. Geweldig, maar als je dat speelgoed allemaal zelf wil aanschaffen, dan is dat en duur en je loopt altijd achter de ontwikkeling aan. De ideale oplossing is de speel-o-theek. en hebben behoefte aan afwisseling. Met het speelgoedassortiment van de Speelotheek heeft u volop variatiemogelijkheden. Materialen die bij de leeftijd passen en waarmee kinderen kunnen ontdekken en leren. Maar vooral waar ze veel plezier mee kunnen hebben. Voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of lichamelijke functiebeperking bestaat aangepast spelmateriaal.
Een speel-o-theek werkt net als een bibliotheek. Bij een bibliotheek leen je boeken, bij een speel-o-theek speelgoed.
Vaak is een speel-o-theek ondergebracht bij een bibliotheek.
Hier vind je speel-o-theken

Login om te antwoorden

In België kennen ze het verschijnsel Babytheek in Nederland nog niet!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort van bibliotheek voor spullen die ouders nodig hebben voor een baby of die ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.

Een Babytheek maakt kwalitatieve babyspullen toegankelijk door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de Babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen lenen en gebruiken om vervolgens weer terug te geven zodra ze niet meer nodig zijn. De Babytheek streeft naar leefbare, duurzame en sociale buurten.

Bij een babytheek krijg je toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt(zoals een babybadje, een verkleinkussen, een maxicosy, een borstvoedingskussen, een babybadje, een wipstoeltje,een buggy, …)
Ze bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
Ze verkleinen de afvalberg. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid of verdwijnen naar zolder maar krijgen een nieuw leven.
Ze bieden een oplossing voor mensen die klein wonen. Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug naar de Babytheek.
Ze brengen jonge gezinnen in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit. Het ondersteunt het delen van goederen van jongs af aan.
Het is goed voor je portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.
Ook creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders.

Login om te antwoorden

RSS link Voormijnkind-agenda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Deze rss-feed-Links kun je gebruiken om de Voormijnkind-agenda op je eigen site te zetten:

Algemeen:

http://www.voormijnkind.nl/?format=feed&type=rss

Kinderkleding ruilen

http://www.voormijnkind.nl/agenda/category/6-kinderkleding-ruilen?format=feed&type=rss

Kindertheater:

http://www.voormijnkind.nl/component/jem/category/3-kindertheater/?format=feed&type=rss

Speelgoed en kledingbeurzen

http://www.voormijnkind.nl/component/jem/category/8-speelgoed-en-kinderkledingbeurs/?format=feed&type=rss

 

Login om te antwoorden

De agenda is uitgeschakeld!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

opgeschortOmdat de doorgang van veel evenementen onzeker is en omdat veel evenementen door de Coronacrisis zijn afgelast is de agenda voorlopig afgesloten. Het is natuurlijk de bedoeling deze na deze crisis weer op te pakken. Nu is nog niet te overzien wanneer dit zal zijn. Tot die tijd veel sterkte en hou je aan de richtlijnen!

Login om te antwoorden

Vol energie en enthousiasme gaan we de zonnestralen tegemoet.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Verblijf met je gezin | Stayokay

De 'koelste' plekken deze zomer bijStayokay!

Vol energie en enthousiasme gaan we de zonnestralen tegemoet. Kaap de kust en bouw de gaafste zandkastelen, ga op jacht in het bos om de "koelste" plek te vinden of ga op pad in de stad en snuif de cultuur op. Stayokay biedt de meest uiteenlopende locaties voor een paar dagen weg. Wat je allemaal kunt doen? De keuze is aan jou, maar Stayokay helpt je graag op weg!

In bijzondere gebouwen én op de mooiste plekjes in Nederland, daar vind je de Stayokay familiehostels. Ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft. Zeilen op de Friese meren, op safari in de Biesbosch of zeehondjes spotten op de Wadden, het kan allemaal! Geniet samen van een bijzondere tijd en laat je verrassen.

Kies een toffe locatie en boek daarna een familiekamer met eigen douche en toilet. In de ochtend  begint je de dag goed met een uitgebreid en verantwoord ontbijt. Kom je met een groot gezin/ grote familie, geen enkel probleem. Er zijn 2-, 4,- 6- en soms ook 8-persoonskamers beschikbaar. Dus ook met veel kids slaap je gezellig op 1 kamer.  

Waarom naar Stayokay?

  • Familiekamers t/m 8 personen
  • Douche en toilet op de kamer
  • Persoonlijk en kleinschalig
  • Altijd gelegen in prachtige omgeving
  • Inclusief uitgebreid ontbijt
  • Kids 50% korting op maaltijden
  • De leukste kinderactiviteiten
  • Naar Stayokay
Login om te antwoorden

Subcategorieën

⯑ Ontdek een wereld aan nieuwe voorjaarsmode!

 

Nieuw seizoen, nieuwe musthaves!

nieuwe collectie

YES, de nieuwe collectie is gelanceerd en wij zijn in de wolken! Van colourful fashion van Me & My Monkey tot stoere streetwear van Raizzed en nog veel meer. Ontdek een wereld aan nieuwe voorjaarsmode! Laat ze stralen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Vintage Kilo Sale